14 Ağustos 2011 Pazar

Blue Valentine

Blue Valentine, belgeselci Derek Cianfrance'in yonetmenligini yaptigi guzel bir romantik drama.  Aslinda romantik kismi pek fazla degil, drama daha yogun. Michelle Williams ve Ryan Gosling' in oyunculuklari gercekten cok iyi. Michelle Williams Oscar adayligini gercekten haketmis.



 Derek Cianfrance, bir iliskiyi sanirim belgeselciliginden gelen ozellikleri nedeniyle daha farkli ele almis. Iliski de karakterler de duru. Tanidiginiz birinin yada bir arkadasinizin yasadigi iliskiyi cagristiracaktir size. New York'un tanidigimiz Manhattan tarafindan degil de Brooklyn tarafindan anlatilan bir iliski. Hepimiz ilk genclik yillarimizda hayatimizi daha renkli gececek, hersey istedigimiz gibi gidecek, hayalimizdeki adami\ kadini bulacagiz, belki oralardan uzaklasacagiz...... gibi hayal ederiz. Bir suru hayalimiz, planimiz vardir. Ama hersey siz fark bile etmeden siradanlasir. Cok az insan hayalindeki adami\ kadini bulur.

Film de siradan insanlarin, siradan iliskileri uzerine. Ryan Gosling'in oynadigi Dean karakteri Hatirla Sevgili'de Okan Yalabik'in oynadigi karaktere benziyor biraz. Kadini mutlu etmeye calissa da kadin mutsuz bi kere. Kadinin bu hali sinir bozucu oluyor. Ozellikle de gittikleri otelde. Aslinda Michelle Williams'in canlanirdigi Cindy karakteri, her kadinin duyarli erkeklerden hoslanmadiginin guzel bir ornegi. Duyarliligi yuksek erkekler genelde sadece zor durumda olan, zor donemler geciren, yorulmus, bir sureligine dinlenecek liman arayan kadinlarin sadece o donem ihtiyac duyduklari tiptir. Cindy bunu yansitiyor aslinda.

Yeni tanistiklari donemde Dean'in sarki soyleyip Cindy'nin dans ettigi sahne cok guzeldi bence. Hollywood' dan bir suredir iyi romantik drama cikmiyordu. Blue Valentine o acigi kapatmis.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder