16 Ekim 2011 Pazar

Tatil Gunlerine Ozlemle.........Part I- Bozcaada

1haftadir yagmur var Istanbul'da.... Kis erken geldi bu yil... Ben psikolojik olarak hazirliksiz yakalandim....

Is yogunluguyla, jazz festivali kosusturmasiyla ve 'O'nun hastaligiyla gecen bir haftanin son gununu evde gecirmek istedik. Zaten hava oylesine kasvetli ki insanin icinden hicbir sey yapmak gelmiyor.

Tam da boylesi bir havada tatil fotograflarina goz atma gafletinde bulundum. Goz atarken oldukca uzun zaman gecmis gibi hissettim. Ve son tatilimizden hic bahsetmedigimin farkina vardim.

Bu yil bayram tatilimizin ilk duragi Bozcaada idi.

Binlerce yillik Akdeniz tarihine taniklik ettigi halde zamani durduran Tenedos.........

Bayram oncesi yogun gecen bir Cuma'dan, felaket bir trafikten sonra uyuyup, sadece ve sadece yarim saatlik bir hazirlikla gece 3 de yola koyulmustuk. Playlistimiz bile olmadan Gelibolu'ya vardik. 'O'nun yon duygusu ve Iphone sayesinde kaybolmadan, zaman kaybetmeden........ Yolda atistirmaliklar oldukca ise yariyor, ki cekirdekli kurabiyeler, kuruyemis, cikolata ve tereyagli tahilli atistirmaliklarla biz dogru secimler yapmisiz. Sezen Aksu'nun yazin son donemlerinde fazlaca dinledigim albumu Optum'u, Duman'in Canli'si, Zaz, birkac gun sonra Cesme'de canli canli dinleyecegimiz Nouvelle Vogue , Candan Ercetin yol boyu bize eslik etti. Gelibolu - Lapseki- Geyikli sonrasi erkenden iskeledeydik.

Feribot yaklastikca adada neredeyse hic yesillik yokmus gibi geldi. Adi bu yuzden 'Boz'caada olsa gerek. Indigimizde yogun bir arac trafigi ve kalabalik karsiladi bizi. Ve kalabaliktan kendini gosteremeyen bir ada.



Ada merkezinde heryer yurume mesafesinde. Ama denize girmek yada ruzgar gullerinin kenarindan gun batimini izlemek istiyorsaniz araba sart. Adada park yeri bulmak buyuk sorun. ve daracik ada sokaklarinda araba kullanmak buyuk marifet gerektiriyor.



Adada neredeyse her aile evini otele yada pansiyona donusturmus. Buna ragmen kalacak yer bulma sorunu var. Kapasite yogunlugu kaldirmiyor. Ada merkezinde bizim kaldigimiz Katina Otel'le birlikte  sadece 15 otelde odalarda banyo tuvalet bulunuyor. Kaldigimiz Rum mahallesi adanin ruhunu yansitan en guzel yer bence. Renkli pencereleri ile sirin yapilar o ruzgarli serin ada gunlerinde insanin ruhunu isitiyor. Tamam adanin yapilarla kirlenmesini istemem. Gitsin Toki yada Agaoglu oraya site yapsin demiyorum. Ama ayni ruhu yansitan rum evleri ile yeni sokaklar kurulabilir. Cunku goruyorum ki Bozcaada'ya artik cok fazla talep olacak.

Ada tarihinden, Fransa adina savasirken adada olen Senagal askerlerinden soz etmek isterdim ama cok uzun olacak. Onun yerine Bozcaada Kalesi'nin inanilmaz guzellikteki manzarasini paylasmak istedim.











Bir de kalenin ada merkezini goren tarafina bakarsak....



Ne kadar huzurlu oldugumu tahmin edersiniz:)












Tenedos ve sarap:)



Ve 'O'



Suan boza esliginde resimlere goz atarken o manzarayi ozluyorum......

Bozcaada hakkinda bir kac oneri de bulunacak olursam:

Sahilde yemek yemeyi planliyorsaniz Vasilaki'yi tercih edin. Mezeleri Baliklama'ya gore daha iyi bence.

Cok pahali olur diyorsaniz Rum Mahallesi yada Turk Mahallesindeki mekanlari tercih edebilirsiniz. Boyle bir durumda kesinlikle rezervasyon yaptirin. Adada restaurantlar kapasiteyi karsilamiyor.

Adada tesise sahip 2 plaj var; Ayazma ve Mitos. Sezlong sayisi az. Bu nedenle rezervasyon yaptirmaniz gerekebilir. 'burasi ada, nereye gitsem deniz' diyorsaniz Akvaryum Koyu'nu tavsiye ederim -soguk nedeniyle ben giremesem de...



Malum Tenedos ismi sarapla ozdeslesmis. Sarap fabrikasina tadima gidin derim.



Sarabinizi alin ve ruzgar gullerinin eteginde gun batimi izleyin...... Bir ayin gibi......







Resmen ic gecirerek bakiyorum fotograflara :((

Bozcaadaya gitmisken damla sakizli dondurma yiyin (Cesme'dekinden cok daha iyi), domates receli ve Efi badem kurabiyesi alin (kesinlikle)...

Bozcaada'dan ayrilip Alacati'ya dogru yola ciktigimizda bayramin ilk gunuydu ve sokaktan gecerken bircok insan bayramimizi kutlamisti. Insanin zihninde bir yerlerden cocukluk gunlerine ait tanidik bir tadi ortaya cikaran tatli bir sicaklikti bu.

Bozcaada klasik, standart tatil yorelerinden sikilanlar, tatil icin kisitli zamani olanlar, kucuk sahil kasabasi yasantisina ozlem duyanlar ve dinlenmek isteyenler icin ideal bir yer.

1 yorum:

  1. wowwwww....... baksen wordpressin işine! blogspotta boşuna zaman geçirmişim=) bugün rasladığım en güzel sayfalardan biri zendunyasi.

    zendunyasinda kullanılan dil çok güzel, okurken akıp gidiyo, tarzı da çok güzel. bu resimlerden sonra da kesin giderim ben adaya =)

    zen daha çok gez daha çok yaz, resimleri de unutma! bol bol fotoğraf çektir. avrupa filmlerinden fırlamış tarzına çok yakışıyor doğa ve şehir manzarası.

    başka ne diim 'O' çok şanlı bi adammış=)

    YanıtlaSil